H-tarifa igényléseA H tarifa egy kedvezményes áramdíjszabás, amelyet kifejezetten fűtési célú berendezések (például hőszivattyúk) üzemeltetésére alakítottak ki Magyarországon. Az igénylés folyamata általában a következő lépéseket foglalja magában:

  1. Igényjogosultság Ellenőrzése

Először ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e H tarifára. Az igénylés feltételei közé tartozik például az, hogy a H tarifás mérővel ellátott áramkör csak fűtési célú berendezéseket táplálhat.

  1. Kapcsolatfelvétel az Áramszolgáltatóval

Vedd fel a kapcsolatot az áramszolgáltatóddal (pl. E.ON, MVM, NKM). Az áramszolgáltató weboldalán vagy ügyfélszolgálatán keresztül tájékozódhatsz a részletes igénylési folyamatról.

  1. Igénylési Dokumentumok Beszerzése

Az áramszolgáltató általában különböző dokumentumokat kér az igényléshez, például:

  1. Műszaki Feltételek Teljesítése

Biztosítanod kell, hogy a H tarifa igénybevételéhez szükséges műszaki feltételek teljesüljenek, például:

  1. Igénylés Benyújtása

A szükséges dokumentumok összegyűjtése után nyújtsd be az igénylést az áramszolgáltatónál. Az igénylés benyújtható személyesen, postai úton vagy online ügyfélszolgálaton keresztül, a szolgáltató elérhető lehetőségeitől függően.

  1. Igénylés Elbírálása és Szerződéskötés

Az áramszolgáltató elbírálja az igénylést, és ha minden feltétel teljesül, megkötik veled a szerződést a H tarifás áramellátásra.

  1. Mérőóra Telepítése

Az áramszolgáltató gondoskodik a H tarifás mérőóra telepítéséről és üzembe helyezéséről. Ez a folyamat magában foglalhatja a helyszíni szemlét és a mérőóra felszerelését.

  1. H Tarifa Használata

A mérőóra telepítése és üzembe helyezése után kezdheted meg a H tarifás áram használatát a fűtési rendszered működtetéséhez.