FűtéstechnikaAmikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Azonban a gyakorlatban sincs ez másképpen, de azért ennél egy kicsit összetettebb egy központi fűtésrendszer. A modern központi fűtés esetében a hőtermelő egység egy  hőszivattyú. Nekik a feladatuk a fűtési meleg víz előállítása illetve annak folyamatos biztosítása, az általunk megadott hőmérsékleti szintnek megfelelően.

Az új fűtési rendszerünk optimális működése érdekében nem elég csak a hőszigetelést komolyan venni, hanem az is szükséges hozzá, hogy gondosan kiválasztott és magas minőségű fűtőkészülékünkhöz, illesztett elosztórendszert és megfelelő szabályzót is válasszunk. Egyszóval rendszerben gondolkodjunk! Szintén fontos szabály, hogy a csökkentett hőveszteséghez illeszkedő, szakember által méretezett/kiválasztott felületen biztosítsuk a hőleadást. Megmaradó hőleadók esetén (például korábban beépített radiátorok), illetve új hőleadók esetén is mindig ellenőrizzük le az adott körülmények között számított hőleadást. Általánosságban elmondható, hogy a kondenzációs kazánokhoz radiátoros és padlófűtés is szóba jöhet, de egy hőszivattyús rendszer alacsony előremenő hőmérsékletéhez (~35–40 °C) már padló-, fal- vagy mennyezetfűtésre van szükségünk. A takarékosság, az élettartam és a hatékonyság végett a döntéskor érdemes Környezetbarát Termék védjegyes készüléket választani.
Fő tevékenységeink

Hőszivattyú

Hőszivattyú

Hőszivattyú szerelés

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani.  A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

Bővebben
Fűtéstechnika

Fűtéstechnika

Amikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Bővebben
Hővisszanyerős szellőzés

Hővisszanyerős szellőzés

Az energiatudatos építkezések napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak hazánkban is. 

Bővebben
Klímatechnika

Klímatechnika

Klímaszerelés

Kínálatunkban megtalálhatóak a Magyarországon forgalmazott magasabb műszaki színvonalú és megbízható kereskedelmi, technikai és garanciális feltételeket nyújtó márkák gépei.

Bővebben